You are in the archive Go to the current program
Saturday, September 14, 2019, 3.00 pm
Dvořák Prague Family Day

Free Admission

Programme

JAN ČMEJLA pianoVítězslav Novák: Reminiscences, Op. 6Sergei Rachmaninoff: Preludes No. 4 and No. 5, Op. 23 JAN NOVÁK violin, Martina Hájková pianoPablo de Sarasate: Zigeunerweisen, Op. 9 MARTIN KOT accordionDomenico Scarlatti: Sonata in G major, K.427Franck Angelis: Impasse part III. and IV. KRISTIAN MRÁČEK violin, MARTINA HÁJKOVÁ pianoErnest Chausson: Poème, Op. 25 JAN SCHULMEISTER pianoSergei Rachmaninoff: Prelude No. 5 in G minor, Op. 23Franz Liszt: Hungarian Rhapsody No. 13

Extraordinarily talented young musicians and winners of music competitions Jan Čmejla, Martin Kot, Kristian Mráček, Jan Novák, and Jan Schulmeister will perform in the Church of St. Francis. At their young age—none of them is over sixteen—they have already impressed audiences in concerts halls from Prague to Washington.

Artists

Jan Schulmeister

Hře na klavír se věnuje od pěti let na ZUŠ v Kroměříži. Od sedmi let se pravidelně účastní národních i mezinárodních klavírních soutěží. V roce 2019 se stal absolutním vítězem soutěže Beethovenovy Teplice a mezinárodní klavírní soutěže Broumovská klávesa. Hudební vzdělání obohacuje na mistrovských interpretačních kurzech u nás i v zahraničí pod vedením známých českých i zahraničních pedagogů, je stipendistou prestižního programu MenArt a nejmladším členem PETROF Art Family. Spolupracuje s Filharmonií Brno, Filharmonií Bohuslava Martinů ve Zlíně, Pražským komorním orchestrem (PKO) a Západočeským symfonickým orchestrem Mariánské Lázně. V březnu 2019 absolvoval zahraniční turné v Anglii.

Jan Schulmeister - piano

Martin Kot

Hru na akordeon studuje od šesti let na ZUŠ Rudolfa Firkušného v Napajedlích, nyní je druhým rokem studentem Pražské konzervatoře. Exceloval v národních i mezinárodních soutěžích, spolupracuje s brněnskou fi lharmonií, Filharmonií Bohuslava Martinů, Václavem Hudečkem nebo Lubomírem Brabcem. Mezi jeho hlavní úspěchy patří zisk Zlatého oříšku ČT (soutěž pro úspěšné a nadané děti České republiky) a reprezentace ČR v celoevropském fi nále soutěže Eurovision Young Musicians.

Martin Kot - accordion

Kristian Mráček

Narodil se do hudební rodiny a na housle hraje od 4 let. Od roku 2014 studoval na Gymnáziu a hudební škole hl. m. Prahy, od září 2018 je studentem Pražské konzervatoře. Po řadě úspěchů v národních i mezinárodních soutěžích se v roce 2019 stal absolutním vítězem VII. ročníku Mezinárodní soutěže PhDr. Josefa Micky. Druhé místo si odnesl v témže roce z mezinárodní soutěže Bohdana Warchala „Talents for Europe“ a mezinárodní Kocianovy houslové soutěže v Ústí nad Orlicí.

Kristian Mráček - violin

Jan Novák

Na housle hraje od šesti let v mladoboleslavské hudební škole. S úspěchem absolvoval několik národních i mezinárodních soutěží. Je absolventem mistrovských kurzů Václava Hudečka v Luhačovicích a držitelem stipendia nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Je absolutním vítězem 60. ročníku renomované mezinárodní Kocianovy houslové soutěže v Ústí nad Orlicí.

Jan Novák - violin

Jan Čmejla

Hře na klavír se věnuje od šesti let, od osmi let se zabývá i hudební skladbou. První hudební vzdělání získal na ZUŠ Ilji Hurníka a na Gymnáziu a hudební škole hl. m. Prahy, od roku 2018 studuje hru na klavír na Pražské konzervatoři. Pyšní se řadou vítězství v hudebních soutěžích, v roce 2019 získal titul absolutního vítěze mezinárodní rozhlasové soutěže Concertino Praga 2019 a vystoupil se sólovým recitálem v USA v National Bohemian Hall v New Yorku a v Kennedyho Centru ve Washingtonu.

Jan Čmejla - piano

St. Agnes Convent

The Convent of St. Agnes in the 'Na Františku' neighbourhood of Prague's Old Town is considered the first Gothic structure not only in Prague but in all of Bohemia. It was founded by King Wenceslas I in 1233–34 at the instigation of his sister, the Přemyslid princess Agnes of Bohemia, for the Order of Saint Clare which Agnes introduced into Bohemia and of which she was the first abbess. The convent was preceded by a hospital. The 'Poor Clares' originated as an offshoot of the Order of St. Francis of Assisi, and the convent was at one time known as the Prague Assisi. Agnes was an outstanding figure in religious life of the thirteenth century. Besides this Clarist convent she also founded the only Czech religious order – the Hospital Order of the Knights of the Cross with the Red Star. She was canonized in 1989.